Thomas Bach: Igre smo odgodili da bismo sačuvali živote

Bach

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Vlada Japana postigli su dogovor o odgađanju Olimpijskih igara u Tokiju koje su trebale početi 24. jula 2020., a predsjednik ove organizacije Thomas Bach rekao je kako su to napravili kako bi sačuvali živote.

MOK i Vlada Japana odlučili su da se Igre održe najkasnije na ljeto 2021. godine, a Bach kaže kako smo svi zajedno u izuzetno mračnom tunelu i kako ne znamo šta nas čeka sutra.

“Bit ćemo u prilici da proslavimo Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, čak i ako su one na rasporedu 2021. godine. Možete biti sigurni da će se vaš olimpijski san ostvariti. Mnogo je nesigurnosti u čitavom čovječanstvu. Svi smo zajedno u jednom veoma mračnom tunelu, ne znamo koliko je dugačak taj tunel i ne znamo šta će se dogoditi sutra.”

“Želimo da olimpijski plamen bude svjetlo na kraju tog tunela. Zbog toga ćemo raditi vrijedno i naporno na izazovu odgađanja igara i organizovanja odgođenih OI, što se nikada ranije nije dogodilo. Ne znamo kako se to radi i trebat će nam mnogo truda i zalaganja od svih uključenih kako bi to ostvarili, jer su Olimpijske igre najzahtjevniji događaj na planeti. Treba nam vremena da proučimo sva pitanja i izazove i sklopimo slagalicu. Ovo smo napravili kako bismo spasili živote.” – ističe Bach.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

OSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime